Suomessa on käytössä suhteellinen vaalitapa. Vaalissa äänestetään henkilöä, mutta valinta tehdään vertailuluvun perusteella. Kunkin listan eniten ääniä saanut saa vertailuluvukseen koko oman listansa yhteenlasketun äänimäärän, toiseksi eniten ääniä saanut puolet, kolmanneksi tullut kolmasosan jne. Puolueet valitsevat muut luottamushenkilöt usein yhtenä perusteena heidän vaaleissa saamansa äänimäärä. Äänestämällä ehdokasta, joka on listalla, jossa on fasisteja, natseja tai rasisteja, tuet fasistin, natsin tai rasistin pääsyä kuntasi kunnanvaltuustoon. Älä äänestä fasistia, natsia tai rasistia! Älä äänestä ketään, joka on fasistin, natsin tai rasistin kanssa samalla listalla!

2012/09/19

Jukka Wallin, Helsinki, PS

Vuosaarelainen perussuomalaisehdokas Jukka Wallin esitti varsin erikoisen tulkinnan Suomen Islamilaisen Neuvoston kannanotosta levottomuuksia provosoineeseen Muhammed-videoon Uuden Suomen Puheenvuoro-blogissaan. US ihan syystäkin poisti kirjoituksen, mutta Wallin kopipeistasi sen Homma-forumille:


Wallinin hämmentävä tulkinta (jonka mukaan lauseeseen "Tuemme vastuullista sanan ja mielipiteen vapautta" sisältyy "peitelty uhkaus") tuo mieleen puoluetoveri Hemmo Koskiniemen taannoisen kirjoituksen "Uhkaako Gadar [sic] Gelle Halla-ahoa luodilla?!" (26.9.2011) Vastuullisuus kuitenkin kuuluu suomalaiseen sananvapauskäsitykseen, juuri niin kuin esimerkiksi Koskiniemi on saanut kokea ja samoin nyt Wallin, kun US katsoi tarpeelliseksi poistaa hänen blogikirjoituksensa.

Erityisesti merirastilalaisia saattaa kiinnostaa, mitä mieltä Wallin on "Mogadishu Avenuen" eli virallisemmin Meri-Rastilantien varrella asuvista potentiaalisista äänestäjistään: "Meri-Rastila on Suomen Monaco, kukaan ei tee töitä, eikä maksa veroja..." (Homma-forum, 11.9.2012.)

Perussuomalaisten listoillehan ei rasisteja huolita? No, eihän "karvakädeksi" nimittely vielä tee kenestäkään rasistia, vai kuinka? Oli miten oli, Wallin kirjoitti 8.9.2012 Homma-forumilla: "Karvakäsien busines on valtiovallan erityisessä suojeluksessa.."

Päivitys 21.9.2012

Hemmo Koskiniemen teksti on näköjään poistettu Uuden Suomen Puheenvuoro-blogista sen jälkeen, kun lisäsimme tänne linkin. Teksti löytyy kuitenkin edelleen sellaisenaan Blogivirta-verkkosivulta.