Suomessa on käytössä suhteellinen vaalitapa. Vaalissa äänestetään henkilöä, mutta valinta tehdään vertailuluvun perusteella. Kunkin listan eniten ääniä saanut saa vertailuluvukseen koko oman listansa yhteenlasketun äänimäärän, toiseksi eniten ääniä saanut puolet, kolmanneksi tullut kolmasosan jne. Puolueet valitsevat muut luottamushenkilöt usein yhtenä perusteena heidän vaaleissa saamansa äänimäärä. Äänestämällä ehdokasta, joka on listalla, jossa on fasisteja, natseja tai rasisteja, tuet fasistin, natsin tai rasistin pääsyä kuntasi kunnanvaltuustoon. Älä äänestä fasistia, natsia tai rasistia! Älä äänestä ketään, joka on fasistin, natsin tai rasistin kanssa samalla listalla!

2013/01/14

Harri Tauriainen, Kemi, PS

Päivitetty 14.1.2013

Harri Tauriainen saavutti Kemissä äänikuninkuuden 460 äänellään, samalla kun Perussuomalaisten muu äänisaalis takasi hänelle kuitenkin kaupungissa vasta kahdeksannen valtuustopaikan. Kemin valtuusto on kuitenkin vahvasti vasemmistolainen: Vasemmistoliitto sai siellä peräti 32 prosenttia äänistä (ks. tästä m. Kunnollisvaalien vaalianalyysi lokakuun lopulta).

YLE Perämeri uutisoi 14.1.2013 yhteistyön hankaluuksista Kemin kaupunginvaltuustossa:

"Perussuomalaiset boikotoivat neuvotteluja Kemissä

Perussuomalaiset eivät osallistuneet puolueiden yhteisneuvotteluihin sunnuntaina Kemissä. Kokouksessa käsiteltiin luottamustehtävien tasa-arvoista jakoa.

Perussuomalaiset boikotoivat puolueiden yhteisneuvotteluja Kemissä. Vasemmistoliiton kunnallisjärjestön puheenjohtaja Jouko Pasoja kertoo, että puolueet kokoontuivat sunnuntaina sopiakseen lähinnä miesten ja naisten tasa-arvoisesta paikkajaosta.
Perussuomalaiset eivät osallistuneet kokoukseen. Pasoja kertoo, että perussuomalaisilta saatiin kokoukseen tekstiviesti, jonka mukaan he eivät osallistu kyseiseen teatteriesitykseen.
Seuraavan kerran puolueet tapaavat ensi sunnuntaina, päivää ennen uuden valtuuston ensimmäistä kokousta. Perussuomalaisten Harri Tauriainen arvelee Pohjolan Sanomissa, että puolue ei osallistu seuraavaankaan yhteiskokoukseen."

(Jarno Tiihonen / YLE Perämeri 14.1.2013)

Taustaa tälle yhteistyöhaluttomuudelle löytyy Tauriaisen Facebook-seinältä ja Kemin Perussuomalaisten kotisivuilta:

Tässä vielä lisäesimerkki Tauriaisen julkaisuista Kemin Perussuomalaisten kotisivuilla:

Päivitys 30.10.2012

Harri Tauriainen (kaupunginvaltuutettu ja yksi Perussuomalaisten Lapin piirin perustajista) tunnustautuu vaaliblogissaan "roturealistiksi":

"Minulla on omat mielipiteet asioista kuinka niitä tulee hoitaa. Tarjoan selkeän vaihtoehdon.Sanon asiat suoraan.Olen isänmaallinen patriootti,suomen sekä lappilaisten etuja ajava kunnallispoliitikko,jolla on selvät arvot.Olen myös nationalisti sekä roturealisti.

ISLAMISTIEN INVAASIO SUOMEEN ESTETTÄVÄ.

Äärisuvaitsevaisuus terrorismi ajattelutavasta on luovuttava. Monikulttuurisuuteen pakottaminen on maanpetos. Monikulttuurisuus ei ole rikkaus eikä rikastuta suomalaisia mitenkään vaan tulee maksamaan meille satoja miljoonia euroja.

EI lisää turvapaikkaturisteja ja sosiaaliperäisiä maahanmuuttajia.

Kehitysavusta luovuttava asteittain kokonaan.

Kansallisen omaisuuden hävittäminen ja tuhoaminen lopetettava.

Suomessa maan tavalla tai maasta ulos.

Perinteiset perhekäsitykset ja arvot kunniaan. JYRKKÄ EI HOMOLIITOILLE."

Blogissa on myös "ohjeita" maahanmuuttajille, kuten tämä:

"Lannoitteet eivät ole pommien rakentamista varten. Lannoitteet laitetaan maahan, jolloin maa tuottaa enemmän ruokaa."

Klikkaa kuvia nähdäksesi ne isompina.

Päivitys 26.10.2012 (ks. myös 30.10. tehty oikaisu alempana!)

Kunnollisvaalit-blogiin päädyttyään Tauriainen on muuttanut kotisivunsa esittelytekstiä seuraavanlaiseksi:

Minulle ei käy politiikka jota on harjoitettu tyyliin "mitään ongelmia ei ole kun ei niitä myönnetä ja tuoda julkiseen keskusteluun" malli.

VAROITUS!

Tämä on poliittinen sivusto, jossa käsitellään poliittisia kirjoituksiani sekä mielipiteitäni

Kirjoitukset ovat kantaaottavia eivätkä välttämättä sovi kaikille lukijoille. Onneksi sivustolla vieraileminen ja kirjoitusteni lukeminen ovat vapaaehtoista toimintaa.

Jos sinulla on jotain kommentoitavaa kirjoituksistani tai haluat muuten vaan ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin onnistuu sekin lähettämällä minulle privaatimpaa sähköpostia osoitteeseen: [osoite poistettu] tai
ainahan voi myöskin soittaa.. [puhelinnumero poistettu]

Vastuu jää siis lukijalle? Ja keskustelu Tauriaisen poliittisista julkaisuista pitäisi hoitaa "privaatimmin"?

Alla vielä Tauriaisen jakamaa syntyvyystietoa, höystettynä iskulauseella "100% white, 100% proud".

Päivitys 30.10.2012. Oikaisu

Pohjolan Sanomat uutisoi 29.10.2012 (uutista päivitetty 30.10.2012 09:41) Rautiaisen valtuustopaikasta otsikolla "Kemin ääniharava ei kainostele mielipiteitään, vaan ampuu täysillä". Jutun myötä paljastui Kunnollisvaalit-blogissa ollut virhe:

Blogin pitäjät sanovat Sinun muuttaneen tietojen julistuksen jälkeen kotisivusi esittelytekstiä 26.10?

– Ei pidä paikkaansa. Teksti on ollut sama eduskuntavaaleista lähtien.

(Lue lisää…)

Tässä on tosiaan sattunut erehdys.

Tauriaisen kotisivujen etusivu on osoitteessa harritauriainen.suntuubi.com/, mutta 26.10. tehdyssä päivityksessä oletettiin, että eräs alasivuista, "Poliittiset teesit" osoitteessa harritauriainen.suntuubi.com/?cat=32, josta ylläoleva kuvakaappaus on peräisin, olisi etusivu.

Pahoittelut.