Suomessa on käytössä suhteellinen vaalitapa. Vaalissa äänestetään henkilöä, mutta valinta tehdään vertailuluvun perusteella. Kunkin listan eniten ääniä saanut saa vertailuluvukseen koko oman listansa yhteenlasketun äänimäärän, toiseksi eniten ääniä saanut puolet, kolmanneksi tullut kolmasosan jne. Puolueet valitsevat muut luottamushenkilöt usein yhtenä perusteena heidän vaaleissa saamansa äänimäärä. Äänestämällä ehdokasta, joka on listalla, jossa on fasisteja, natseja tai rasisteja, tuet fasistin, natsin tai rasistin pääsyä kuntasi kunnanvaltuustoon. Älä äänestä fasistia, natsia tai rasistia! Älä äänestä ketään, joka on fasistin, natsin tai rasistin kanssa samalla listalla!

2013/01/25

Tammikuun sammakoita: tapaukset Haavisto ja Hirvisaari

Espoolainen Perussuomalaisten puoluehallituksen ja piirihallituksen jäsen Kai Haavisto ehdotti Uuden Suomen Puheenvuoro-blogissaan 16.1.2013 "tutkittavaksi lääkehoitoa niille pakolaisryhmille, jotka tilastollisesti tekevät suurimman osan suomen raiskauksista tai niille, jotka ovat niihin syyllistyneet". Blogikirjoituksesta nousi julkinen kohu ja kuvakaappaus Uuden Suomen poistamasta tekstistä levisi sekä sosiaalisessa mediassa että muiden muassa Helsingin Sanomien verkkoversiossa.

Asikkalalainen Perussuomalaisten kansanedustaja James Hirvisaari puolestaan kirjoitti niin ikään Uuden Suomen Puheenvuoro-blogissaan, samana päivänä 16.1.2013 otsikolla "Vihaa sinä, minä puhun" muun muassa näin:

"Minä en tarvitse yhtään urgumbialaista 'rakentamaan suomalaista yhteiskuntaa'. Urgumbia tarvitsee joka ikisen työkykyisen ihmisen rakentamaan omaa yhteiskuntaansa sen sijaan, että se elintasopakolaistensa avulla polkee vieraan maan palkkoja, rikkoo sen lakeja ja tuottaa sen kaduille ja koteihin turvattomuutta ja pelkoa."

Blogikirjoituksensa kommenteissa Hirvisaari kirjoittaa eteläafrikkalaisista raiskaustilastoista:

"Pitäisikö noita alkukantaisten viettiensä vallassa olevia raakalaisia jotenkin ymmärtää ja heidän tekonsa hyväksyä? Mielestäni heidät ja heidän rikolliset tekonsa ja rikollinen viidakkokulttuurinsa pitää tuomita ankarasti. Mutta nuo prosenttiluvut ovat valtavia – pitäisi kai puhua jo geneettisestä (tai kulttuurigeneettisestä) ominaispiirteestä, koska (joukko)raiskailu näyttää olevan sillä suunnalla kansanhuvi ja maan tapa."

Hirvisaaren, joka on toisaalla julistanut että "kristitty ei kerta kaikkiaan voi olla rasisti" (US Puheenvuoro 9.12.2012), mielestä ei ilmeisesti sitten ole rasismia puhua eteläafrikkalaisten raiskaustilastojen kohdalla "jo geneettisestä (tai kulttuurigeneettisestä) ominaispiirteestä, koska (joukko)raiskailu näyttää olevan sillä suunnalla kansanhuvi ja maan tapa"?

Taitaa kuitenkin olla niin, että rikosten taustalla olevista "geneettisistä ominaispiirteistä" puhuminen on aivan perinteisimpienkin määritelmien mukaan rasismia. Sanan "kulttuurigeneettinen" lisääminen ei mitenkään tätä rasismia lievennä, päinvastoin.