Suomessa on käytössä suhteellinen vaalitapa. Vaalissa äänestetään henkilöä, mutta valinta tehdään vertailuluvun perusteella. Kunkin listan eniten ääniä saanut saa vertailuluvukseen koko oman listansa yhteenlasketun äänimäärän, toiseksi eniten ääniä saanut puolet, kolmanneksi tullut kolmasosan jne. Puolueet valitsevat muut luottamushenkilöt usein yhtenä perusteena heidän vaaleissa saamansa äänimäärä. Äänestämällä ehdokasta, joka on listalla, jossa on fasisteja, natseja tai rasisteja, tuet fasistin, natsin tai rasistin pääsyä kuntasi kunnanvaltuustoon. Älä äänestä fasistia, natsia tai rasistia! Älä äänestä ketään, joka on fasistin, natsin tai rasistin kanssa samalla listalla!

2012/09/23

Freddy van Wonterghem, Kotka, PS

Kotkalainen kaupunginvaltuutettu Freddy van Wonterghem tunnustaa US:n Puheenvuorossa avoimeisti olevansa "vastajihadisti":


Kannattaa lukea myös fiksun puoluetoverin vastakommentti. Kaikki perussuomalaiset eivät onneksi suhtaudu kritiikittömästi näihin islamofobeihin.

Freddy van Wonterghemin merkittävin saavutus taitaa olla se, kun Suomen Kuvalehden toimittaja Leena Sharma valitsi hänet "viikon valopääksi" 17.6.2011. Tuo valinta liittyi nettikommenttiin, josta van Wonterghem tuomittiin sakkoihin kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Tämä karmea, kirjoittajansa myöhemmin "sarkasmina" puolustelema lausunto kuului:

"Minun puolesta Saudit tehkööt omassa maassa mitä haluavat, se ei kuulu meille. Positiivisena asiana voidaan pitää, aina kun tapetaan muslimi tyttö, saadaan yksi potentiaalinen muslimien synnyttäjä pois pelistä."

Tuon ilmiselvästi vastenmielisen toisen virkkeen lisäksi on huomattava van Wonterghemin välinpitämätön kulttuurirelativismi: "tehkööt omassa maassa mitä haluavat, se ei kuulu meille." Monesti "suvakkeja" vastaan esitetään olkiukkoargumentti, jonka mukaan "hyysärit" ovat kulttuurirelativisteja jotka muka hyväksyvät mitkä tahansa väkivaltaiset ja sortavat perinteet sen varjolla, että ne kuuluvat tiettyyn kulttuuripiiriin. Näyttää kuitenkin siltä, että "vastajihadistit" niitä pahimpia kulttuurirelativisteja ovat, kunhan sitä "monikulttuuria" ei tuoda meidän kulltturiamme "rikastuttamaan" — aivan kuin meidän lakimme eivät koskisi myös maahanmuuttajia!

Freddy van Wonterghemin kotisivut, joilta löytyy myös kopio ehdokassuostumuslomakkeesta.


Päivitys 5.10.2012

Freddy van Wonterghem kertoo Kymen Sanomissa 25.9. seisovansa Kotkan Perussuomalaisten puheenjohtajan ominaisuudessa Amon Rautiaisen ehdokkuuden takana:

Freddy van Wonterghem: Seison ehdokkaan takana

Kotkan perussuomalaisten puheenjohtaja Freddy van Wonterghem sanoo seisovansa täysin rasistisilla ja alentavilla kirjoituksillaan kohahduttaneen kuntavaaliehdokkaan Amon Rautiaisen takana.

— Hän on ehdokkaana vaaleihin asti. Me emme lähde rankaisulinjalle, sanoo van Wonterghem.

Wonterghem painottaa, että vaikka Rautiainen vietäisiin teloitusryhmän eteen, ei häneltä saada ehdokkuutta pois.

— Loppu on äänestäjistä kiinni.

Wonterghemin mielestä Rautiaista syyllisempi jupakassa on kuitenkin henkilö, joka toi yksityisille Facebook-sivustoille tarkoitetun kirjoituksen suuren yleisön tietouteen.

— Mutta silti jokainen vastaa aina itse omista sanoistaan.

(Kymen Sanomat 25.9.2012 11:11)

Tuohon "syyllisyyteen" on syytä todeta, että rajatullekaan piirille tarkoitettujen Facebook-päivitysten ja -kommenttien julkaiseminen ei ole rikos. Sen sijaan Rautiaisen kirjoitukset johtivat rikostutkintaan rikosnimikkeellä kiihottaminen kansanryhmää vastaan ("Rautiaisen rasistiset kirjoitukset tutkintaan", KS 25.9.2012).