Suomessa on käytössä suhteellinen vaalitapa. Vaalissa äänestetään henkilöä, mutta valinta tehdään vertailuluvun perusteella. Kunkin listan eniten ääniä saanut saa vertailuluvukseen koko oman listansa yhteenlasketun äänimäärän, toiseksi eniten ääniä saanut puolet, kolmanneksi tullut kolmasosan jne. Puolueet valitsevat muut luottamushenkilöt usein yhtenä perusteena heidän vaaleissa saamansa äänimäärä. Äänestämällä ehdokasta, joka on listalla, jossa on fasisteja, natseja tai rasisteja, tuet fasistin, natsin tai rasistin pääsyä kuntasi kunnanvaltuustoon. Älä äänestä fasistia, natsia tai rasistia! Älä äänestä ketään, joka on fasistin, natsin tai rasistin kanssa samalla listalla!

2012/09/21

Hemmo Koskiniemi, Rovaniemi, sit.

Perjantaina 21. syyskuuta 2012 saamme lukea, että rovaniemeläinen Hemmo Koskiniemi on sittenkin kunnallisvaaliehdokkaana, ei kuitenkaan Perussuomalaisten listoilla vaan sitoutumattomana yhteislistalla Parempi Rovaniemi. YLE:n jutussa ei mainita Koskiniemen taannoisesta tappouhkauskohusta mitään, eikä alkuperäisessä ehdokkuuden eväämisessä toki välttämättä ollutkaan siitä kysymys.

YouTube kuitenkin muistaa, mistä tappouhkauskohussa oli kysymys:

Netti muistaa Koskiniemen myös eriskummallisesta US Puheenvuoro -kirjoituksestaan "Uhkaako Gadar Gelle Halla-ahoa luodilla?", jonka Uusi Suomi näkyy äskettäin poistaneen. Teksti löytyy kuitenkin edelleen Blogivirta-saitin kautta. Ei liene kaukaa haettua pitää tuota tekstiä islamofobisena?

Päivitys 21.9.2012

Virheellinen tieto korjattu. Kunnollisvaalit-blogi pahoittelee huolimatonta lukemista!