Suomessa on käytössä suhteellinen vaalitapa. Vaalissa äänestetään henkilöä, mutta valinta tehdään vertailuluvun perusteella. Kunkin listan eniten ääniä saanut saa vertailuluvukseen koko oman listansa yhteenlasketun äänimäärän, toiseksi eniten ääniä saanut puolet, kolmanneksi tullut kolmasosan jne. Puolueet valitsevat muut luottamushenkilöt usein yhtenä perusteena heidän vaaleissa saamansa äänimäärä. Äänestämällä ehdokasta, joka on listalla, jossa on fasisteja, natseja tai rasisteja, tuet fasistin, natsin tai rasistin pääsyä kuntasi kunnanvaltuustoon. Älä äänestä fasistia, natsia tai rasistia! Älä äänestä ketään, joka on fasistin, natsin tai rasistin kanssa samalla listalla!

2012/09/12

Timo E. Tukia, Tampere, Keskusta

Timo E. Tukia on Finnish Defence Leaguen aktiivijäsen, oletetusti FDL:n admini ja on ilmeisesti suunnitellut FDL:n logon. DL-sivustot sekä Suomen Sisun-sivusto facebookissa ovat "tykkäys"sivustoja, niihin ei voi liittää vaan on liityttävä itse.

Aamulehden juttu ehdokkaille tarkoitetusta tapahtumasta, jossa Timo Tukia on esiintynyt Keskustan ehdokkaana.

Timo E. Tukian blogi, josta näkyy nykyinen puoluekanta.

Aamulehden lista Tampereen kuntavaaliehdokkaista.

Klikkaa kuvia nähdäksesi ne täysikokoisina.

Päivitys 10.10.2012

Timo E. Tukian teksti "Lopetetaan suvaitsevaisuus" poistettiin Uuden Suomen Puheenvuoro-blogeista, mutta FDL julkaisi sen muistiinpanona Facebook-sivuillaan 4.1.2012:

"Uuden vuoden ja tänä vuonna voimaan astuvien uusien lakien kunniaksi päätinkin kirjoittaa vihapuheen. Puheessani vältän käyttämästä ronskia kieltä, mutta puhun asioista niiden oikeilla nimillään. Tasa-arvon nimissä käsittelen kuitenkin asioita mahdollisimman laaja-alaisesti, ettei ketään tuntisi itseään syrjityksi." (Lue lisää…)