Suomessa on käytössä suhteellinen vaalitapa. Vaalissa äänestetään henkilöä, mutta valinta tehdään vertailuluvun perusteella. Kunkin listan eniten ääniä saanut saa vertailuluvukseen koko oman listansa yhteenlasketun äänimäärän, toiseksi eniten ääniä saanut puolet, kolmanneksi tullut kolmasosan jne. Puolueet valitsevat muut luottamushenkilöt usein yhtenä perusteena heidän vaaleissa saamansa äänimäärä. Äänestämällä ehdokasta, joka on listalla, jossa on fasisteja, natseja tai rasisteja, tuet fasistin, natsin tai rasistin pääsyä kuntasi kunnanvaltuustoon. Älä äänestä fasistia, natsia tai rasistia! Älä äänestä ketään, joka on fasistin, natsin tai rasistin kanssa samalla listalla!

2012/09/23

James Hirvisaari, Asikkala, PS

Reija Härkönen kirjoittaa James Hirvisaaren viimeaikaisista edesottamuksista US:n Puheenvuoro-blogissaan otsikolla Persukansanedustaja valmistautuu kuntavaaleihin. Hänen johtopäätöksensä:

"Näyttäisi siis olevan niin, että perussuomalaiset todellakin hyväksyvät Hirvisaaren, Halla-ahon ja kumppaneiden yhteiskuntarauhaa rikkovan ja demokraattisen järjestelmän rapauttamiseen pyrkivän toiminnan. Sitä pitää vain toistaiseksi kannatuksen laajentumista odotellessa tehdä siten, ettei media puuhailuun liikaa tartu." (Lue lisää: Persukansanedustaja valmistautuu kuntavaaleihin)

Heinäkuussa Hirvisaari "aiheutti hämmennystä, kun hän osoitti Facebookissa tukensa Hommaforumilla esitetylle äärioikeistolaiselle kommentille" (ESS 17.7.2012). Kommentista Hirvisaari lainaa seuraavaa lausetta Facebook-profiilissaan: "Monikultturismi on suunnitelmallinen eurooppalaisten kansojen murha." Hirvisaari toteaa tästä: "Hommafoorumin täryjyrä Eino P Keravalta tykittää kybällä." Ja edelleen, kommentissa: "Todellakin ravistelevaa tekstiä, mutta tunnustan ajattelevani samansuuntaisesti." Samansuuntaisuus varmaankin koskee niin ikään Eino P:n Keravalta tätä vakaumusta: "Kuten olen sanonut, tämä on sotaa ja me olemme sodassa." Samaa vakaumustahan taannoin julisti eräskin Tommi Rautio, joka myös ehdotti pizzeria-ampujalle kunniamerkkiä...


Uusinta uutta 22.9.2012: suomensisulainen kansanedustaja Hirvisaari on huolissaan "islamisaatiosta":

"James Hirvisaari ei halua, että kantaväestö jäisi ensi vuosisadalla vähemmistöön Suomessa. Perussuomalaisten kansanedustaja James Hirvisaari on huolissaan Suomen islamisaatiosta, jonka hän arvelee vahvistuvan lähivuosina.

— Se on maahanmuuton huolestuttava näkymä. En puhu tästä hetkestä, vaan volyymin suunnasta. On katsottava kymmenien vuosien päähän, Hirvisaari totesi Jokioisten Perussuomalaiset ry:n kuntavaalitapahtumassa." (Forssan Lehti)

Hirvisaari tuomittiin sakkoihin 4.2.2010 julkaistusta blogikirjoituksestaan "Kikkarapäälle kuonoon", jonka hän myöhemmin väitti olevan "osoitettu nimenomaan rasismia, syrjintää ja väkivaltaa vastaan", valittaen joutuneensa "mustamaalauksen kohteeksi" ("Ministeri harrastaa mustamaalausta", US 18.3.2012). Tästä on vaikea olla Hirvisaaren kanssa samaa mieltä: ks. Pajari Räsäsen kirjoitus "Mustamaalausta ja valkopesua", jossa kommentoidaan Hirvisaaren molempia blogikirjoituksia ja todetaan, että Hirvisaaren "Kikkarapäälle kuonoon" -teksti vaikuttaa pikemminkin "syrjinnän ja väkivallan rasistiselta puolustukselta".

Kuva Hirvisaaresta vapaalla kavereidensa Klaus Elovaaran (a.k.a. Leon Degrelle) ja Jani "Irti Setan otteesta" Viinikaisen kanssa:

Jani Viinikainen ja James Hirvisaari.

P.S. 24.9.2012 Hirvisaaren blogin aiheena on "Pölhösuvakit".