Suomessa on käytössä suhteellinen vaalitapa. Vaalissa äänestetään henkilöä, mutta valinta tehdään vertailuluvun perusteella. Kunkin listan eniten ääniä saanut saa vertailuluvukseen koko oman listansa yhteenlasketun äänimäärän, toiseksi eniten ääniä saanut puolet, kolmanneksi tullut kolmasosan jne. Puolueet valitsevat muut luottamushenkilöt usein yhtenä perusteena heidän vaaleissa saamansa äänimäärä. Äänestämällä ehdokasta, joka on listalla, jossa on fasisteja, natseja tai rasisteja, tuet fasistin, natsin tai rasistin pääsyä kuntasi kunnanvaltuustoon. Älä äänestä fasistia, natsia tai rasistia! Älä äänestä ketään, joka on fasistin, natsin tai rasistin kanssa samalla listalla!

2012/09/14

Leo Ojavuo, PS, Kajaani

Leo Ojavuo kommentoi US:n Puheenvuoro-blogissaan 10.9.2012 seuraavasti:
Poliitikkojen moraali on jahvesta lähtöisin onhan se synnit anteeksi antava jumala. Nykyisin pankkiiri sanoisin. Jahven maailmanvalta on brutaalia semminkin kun tuhansittain lapsia päivässä kuolee nälkään.
Jos juutalaiset olisivat jumalasta peraisin, he antaisivat rahansa ihmisten auttamiseksi.Tietojeni mukaan juutalaiset omistavat maailmastamme suhteettoman suuren osan.Se on kulttuurionkologian näkökulmasta patogeenista. Maailmamme on sodan ja rauhan pesä jossa jahve katkoo päitä joka päivä ja maksatta kulut kristillisellä maailmalla pääosin.
Leo Ojavuon blogit: