Suomessa on käytössä suhteellinen vaalitapa. Vaalissa äänestetään henkilöä, mutta valinta tehdään vertailuluvun perusteella. Kunkin listan eniten ääniä saanut saa vertailuluvukseen koko oman listansa yhteenlasketun äänimäärän, toiseksi eniten ääniä saanut puolet, kolmanneksi tullut kolmasosan jne. Puolueet valitsevat muut luottamushenkilöt usein yhtenä perusteena heidän vaaleissa saamansa äänimäärä. Äänestämällä ehdokasta, joka on listalla, jossa on fasisteja, natseja tai rasisteja, tuet fasistin, natsin tai rasistin pääsyä kuntasi kunnanvaltuustoon. Älä äänestä fasistia, natsia tai rasistia! Älä äänestä ketään, joka on fasistin, natsin tai rasistin kanssa samalla listalla!

2012/09/12

Ulla Pyysalo, PS, Taipalsaari

Juho Eerolan (Suomen Sisun jäsen) eduskunta-avustaja Ulla Pyysalo nousi otsikoihin kun oli hakenut uusnatsijärjestön jäseneksi .

Ulla Pyysalo on suositellut fb-sivullaan mm Nordic Defence Leagueta ja on kuulunut Finnish Defence Leagueen. Lisäksi hän kuuluu mm. Facebook-ryhmään Vaadimme maahanmuuttajien "raiskausbusseja" lähiöihin!.Humoristi Pyysalo.