Suomessa on käytössä suhteellinen vaalitapa. Vaalissa äänestetään henkilöä, mutta valinta tehdään vertailuluvun perusteella. Kunkin listan eniten ääniä saanut saa vertailuluvukseen koko oman listansa yhteenlasketun äänimäärän, toiseksi eniten ääniä saanut puolet, kolmanneksi tullut kolmasosan jne. Puolueet valitsevat muut luottamushenkilöt usein yhtenä perusteena heidän vaaleissa saamansa äänimäärä. Äänestämällä ehdokasta, joka on listalla, jossa on fasisteja, natseja tai rasisteja, tuet fasistin, natsin tai rasistin pääsyä kuntasi kunnanvaltuustoon. Älä äänestä fasistia, natsia tai rasistia! Älä äänestä ketään, joka on fasistin, natsin tai rasistin kanssa samalla listalla!

2012/09/14

Kalle Mäntylä, Kangasala, PS

Kalle Mäntylä on Jani Viinikaisen tavoin Perussuomalaisten ehdokkaana Kangasalla. Kuvakaappaus hänen julkisesta Facebook-päivityksestään 27.1.2011 puhukoon puolestaan.
Päivitys 18.9.2012: Kunnollisvaalit sai "kriittistä" sähköpostia nimimerkiltä Vahti Koira, joka totesi mm. seuraavaa:

Loistava esimerkki on Kalle Mäntylä kangasalta. Kaveri paheksuu sitä että media vaikenee homojen vainoamisesta ugandassa, niin tehän keksitte että kyyyyllä! Ilmiselvä natsihan se siinä. Vittu mikä logiikka :D

V***u mikä logiikka, tosiaan! "Kaveri paheksuu sitä että media vaikenee homojen vainoamisesta ugandassa" kommentoimalla sitä, miten media uutisoi homojen vainoamisesta Ugandassa.

Tuo kommenttihan on tietysti sinänsä erittäin monitulkintainen: "Homoaktivisti tapettiin Ugandassa", kirjoittaa Iltalehti, johon kuntavaaliehdokkaamme vastaa: "miks suomessa ei" Selkeää mediakritiikkiä!

Laitetaan nyt sitten varmemmaksi vakuudeksi toinenkin kuvakaappaus, jos ensimmäinen jätti jotakin epäselväksi. Tässä Mäntylä ei itse toki (enää) puhu homojen tappamisesta, mutta eipä myöskään protestoi kaverinsa puheita:

P.S. Olisikohan Vahti Koira itsekin Kangasalta, kun tuntuu tietävän mitä Mäntylä oikeasti ajatteli kommentoidessaan YLE:n uutista?