Suomessa on käytössä suhteellinen vaalitapa. Vaalissa äänestetään henkilöä, mutta valinta tehdään vertailuluvun perusteella. Kunkin listan eniten ääniä saanut saa vertailuluvukseen koko oman listansa yhteenlasketun äänimäärän, toiseksi eniten ääniä saanut puolet, kolmanneksi tullut kolmasosan jne. Puolueet valitsevat muut luottamushenkilöt usein yhtenä perusteena heidän vaaleissa saamansa äänimäärä. Äänestämällä ehdokasta, joka on listalla, jossa on fasisteja, natseja tai rasisteja, tuet fasistin, natsin tai rasistin pääsyä kuntasi kunnanvaltuustoon. Älä äänestä fasistia, natsia tai rasistia! Älä äänestä ketään, joka on fasistin, natsin tai rasistin kanssa samalla listalla!

2012/09/22

Heikki Tala, Järvenpää, PS

Suomalaisuuden Liiton ex-puheenjohtaja, Järvenpään kunnanvaltuutettu Heikki Tala on kunnostautunut kielipoliittisilla lausunnoillaan. Wikisitaatteihin on kerätty mm. seuraavat:

  • Suomenruotsalaisuuden historia on erittäin inhottava ihan Rkp:n henkisen isän A O Freudenthalin lausunnoista alkaen. Suomenruotsalaisuus on onnistunut tekemään itsestään hyvin vastenmielisen Suomen kansan enemmistön silmissä (siitäkin on aivan tuore tutkimus). Uusi järjenvastainen kielilaki toimii nyt tehokkaasti pakkoruotsia vastaan ja valitettavasti vain lisää ruotsin kieltä ja suomenruotsalaisuutta kohtaan tunnettua vieroksuntaa.
  • Suomenruotsalaiset pettävät aina ja iankaikkisesti. Esimerkiksi viime sodissa ja niiden jälkeisenä aikana; käpykaartilaisuus, juoksuherkkyys, maanhankintalaki, sotasyyllisyys, kielirauhakomitea, liittoutuminen kommunistien kanssa, "rauhanoppositio", peruskoulun pakkoruotsi, jne.
  • Suomi-poika maailman huippu, hurrinretku liukas luikku. Painuu synkkään unhon yöhön, suomalaisuus ryhtyy työhön.
  • Totuus suomenruotsalaisuudesta on todella juuri niin inhottavaa kuin tuossa koosteessa olen esittänyt. Ei sellaista tarvitse eikä saa suvaita. Nyt on päästävä todelliseen kielivapauteen ja viralliseen yksikielisyyteen.
  • Suomenruotsalainen röyhkeys on sanoinkuvaamatonta ja se olisi varmaan vielä pitkään pysynyt piilossa, ellei internetiä olisi tullut.

Mielipiteitään Tala on auliisti esitellyt esim. Suomi24-keskustelupalstalla. Tässä yksi tuore esimerkki:

Mikä on sellainen otus, joka väittäää olevansa suomalainen, mutta ei missään tapauksessa halua olla suomalainen? Sehän on suomenruotsalainen. Jatkosodan aikana suomenruotsalaiset halusivat kielirauhakomitean (1:1945). Siinä sovittiin, että suomenruotsalaiset luopuvat suomenkielisiä loukkaavasta sanasta "finländare". No, suomenruotsalainen pettää aina. (H. Tala, Suomi24, 7.9.2012)

Eikö tämä ole rasismia?