Suomessa on käytössä suhteellinen vaalitapa. Vaalissa äänestetään henkilöä, mutta valinta tehdään vertailuluvun perusteella. Kunkin listan eniten ääniä saanut saa vertailuluvukseen koko oman listansa yhteenlasketun äänimäärän, toiseksi eniten ääniä saanut puolet, kolmanneksi tullut kolmasosan jne. Puolueet valitsevat muut luottamushenkilöt usein yhtenä perusteena heidän vaaleissa saamansa äänimäärä. Äänestämällä ehdokasta, joka on listalla, jossa on fasisteja, natseja tai rasisteja, tuet fasistin, natsin tai rasistin pääsyä kuntasi kunnanvaltuustoon. Älä äänestä fasistia, natsia tai rasistia! Älä äänestä ketään, joka on fasistin, natsin tai rasistin kanssa samalla listalla!

2012/09/28

Jarmo Kyyrö, Vieremä, PS

Jarmo Kyyrö (PS) pyrkii valtuustoon Vieremällä.

Kyyrön kaverin seinältä näkyy, millaisesta "tarpeellisesta tavarasta" Kyyrö on tykännyt:

"Tarpeellisten tavaroiden" joukossa on mm. ilmeisesti afrikkalais-amerikkalaisilla orjilla käytetyt jalkaraudat ja muuta törkeän rasistista "huumoria".

Allaoleva kuva puhukoon puolestaan. (Tästä linkistä voit nähdä Kyyrön "tykkäämän" kuvan kokonaan, ilman "tykkääjistä" kertovaa ikkunaa.)

Alla nähtävässä kuvakaappauksessa Kyyrö kommentoi kaverinsa seinällä jaettua kuvaa. Kuva on kiertänyt internetissä viimeistäänkin loppuvuodesta 2010 lähtien. Siinä nuoret afrikkalaispojat roikottavat ristiinnaulittua kissaa. Viimeksi kuvaa on kierrätetty syyskuussa 2012 mm. Facebookissa ja väitetty, että kissan ristiinnaulinneet "nigerialaiset" pojat protestoivat Muhammed-videota vastaan. Kuvasta ei käy ilmi, onko kissa ristiinnaulittu elävältä vai kuolleena, eikä myöskään tämän irvokkaan "leikin" tarkoitus.

Myös alla nähtävästä kuvamanipulaatiosta Kyyrö on "tykännyt":

Kyyrö syyttää Espoon Sello-kauppakeskuksen verilöylystä maahanmuuttopolitiikkaa:

Kyyrön mielestä uusnatsit voitaisiin ilmeisesti värvätä suojelemaan juutalaisia:

Kunnallispoliitikoksi pyrkivä Kyyrö kunnioittaa sisäasiainministeriön toimintaa:

Päivitys 11.10.2012

Kyyrö kommentoi Kansan Uutisten juttua "Suomen maahanmuuttajakriittiset 14-vuotiaat kannattavat väkivaltaa eniten Euroopassa" 10. lokakuuta 2012: