Suomessa on käytössä suhteellinen vaalitapa. Vaalissa äänestetään henkilöä, mutta valinta tehdään vertailuluvun perusteella. Kunkin listan eniten ääniä saanut saa vertailuluvukseen koko oman listansa yhteenlasketun äänimäärän, toiseksi eniten ääniä saanut puolet, kolmanneksi tullut kolmasosan jne. Puolueet valitsevat muut luottamushenkilöt usein yhtenä perusteena heidän vaaleissa saamansa äänimäärä. Äänestämällä ehdokasta, joka on listalla, jossa on fasisteja, natseja tai rasisteja, tuet fasistin, natsin tai rasistin pääsyä kuntasi kunnanvaltuustoon. Älä äänestä fasistia, natsia tai rasistia! Älä äänestä ketään, joka on fasistin, natsin tai rasistin kanssa samalla listalla!

2012/09/27

Risto Jääskeläinen, Järvenpää, PS

Risto Jääskeläisen 27.9.2012 Uuden Suomen Puheenvuoroon kirjoittamassa blogitekstissä annetaan ymmärtää, että määrätty kulttuuri "mahdollisesti" hyväksyy lasten hyväksikäytön:

"Rochdalen kaupunki on monikulttuurinen paikkakunta ja nyt siellä itketään tämän rikkauden nurjaa puolta. Rasistiset pedofiilit ovat hyväksikäyttäneet perusbrittiläisiä tyttöjä, mahdollisesti kulttuurinsa hyväksymällä tavalla. Sosiaalityöntekijät ovat ilmeisestikin tukeneet tätä monikulttuurisuuden muotoa, koskapa ovat nyt joutumassa oikeuteen.
Lähestyviä kunnallisvaaleja ajatellen kysynkin, miten nämä monikulttuuruisuuden muodot voidaan parhaiten välttää meidän kaupungeissamme? Itse olen tehnyt vaalilupauksen, että asetan perinteisen suomalaisuuden aina uusmonikulttuurisuuden edelle, mutta kuuntelen mielelläni hyviä vihjeitä."

Kirjoitus poistui Puheenvuorosta hyvin nopeasti.

Ehkä Jääskeläinen olettaa, että sana "mahdollisesti" lieventää hänen tekstinsä rasistista sävyä?

Päivitys 12.10.2012

Jääskeläinen kirjoittaa US Puheenvuorossa päivän fundamentalismiaiheisesta uutisesta eli siitä, miten Tampereen Areenan toimitusjohtaja Harri Wiherkoski suivaantui PMMP:n esitettyä keikallaan laulun "Jeesus ei tule, oletko valmis?". Kuinka ollakaan, Wiherkoski sattuu olemaan myös Perussuomalaisten kuntavaaliehdokas. Jääskeläisen otsikko on "Paula Vesala rienasi kristittyjen Jumalaa":

"En ole itse kuunnellut rienaavaan kappaletta. Pitäisinkin aika jumalattomana sitä, että joku pyytäisi minua tekemään niin. Olen muutenkin musiikin suhteen melko kuuro. Mutta eipähän niitä pilapiirroksiakaan ole kaikki nähneet, jotka ne tuomitsevat?"

Jääskeläinen ilmeisestikin tunnistaa itsessään hengenheimolaisen niille, jotka tuomitsevat Muhammed-pilakuvat niitä edes näkemättä. Tästä tulee hakematta mieleen myös oululaisen puoluetoverin Olli Immosen varma näkemys Helsingin Itäkeskuksen mamuongelmista.

Tässä fanin kuvaama video, ettei Jääskeläisen ja Wiherkosken tarvitse itse sitä syntisestä YouTubesta hakea: