Suomessa on käytössä suhteellinen vaalitapa. Vaalissa äänestetään henkilöä, mutta valinta tehdään vertailuluvun perusteella. Kunkin listan eniten ääniä saanut saa vertailuluvukseen koko oman listansa yhteenlasketun äänimäärän, toiseksi eniten ääniä saanut puolet, kolmanneksi tullut kolmasosan jne. Puolueet valitsevat muut luottamushenkilöt usein yhtenä perusteena heidän vaaleissa saamansa äänimäärä. Äänestämällä ehdokasta, joka on listalla, jossa on fasisteja, natseja tai rasisteja, tuet fasistin, natsin tai rasistin pääsyä kuntasi kunnanvaltuustoon. Älä äänestä fasistia, natsia tai rasistia! Älä äänestä ketään, joka on fasistin, natsin tai rasistin kanssa samalla listalla!

2012/09/24

Olli Immonen, Oulu, PS

Olli Immonen on yksi Perussuomalaisten suomensisulaisista kansanedustajista. Taannoin Immonen kohahdutti ehdottamalla romanikerjäläisten muiluttamista pois maasta: "Vaikka en kielloista normaalisti pidäkään, niin toinen vaihtoehto voisi olla kerjäämisen kriminalisointi ja romanikerjäläisten muiluttaminen pois Suomesta" (Facebook maaliskuussa 2012, siteerattu Kalevassa).

Helsingin Sanomat teki Olli Immosesta mielenkiintoisen henkilökuvan vuoden 2011 eduskuntavaalien jälkeen: "Vieras mies kaupungissa". Ote artikkelista:

Entä missä konkretisoituvat Helsingin uhat? Missä otettaisiin toinen kuva juttua varten?

"Olen vähän miettinyt, että Itäkeskushan se tietysti on, missä on paljon sellaista maahanmuuttajaa, jotka elää eristäytyneessä tilassa, eikä ole mukana vallitsevassa yhteiskunnassa."

Selvä. Milloin olet käynyt siellä viimeksi?

"En koskaan."

(Lauri Korolainen, HS 16.6.2011)