Suomessa on käytössä suhteellinen vaalitapa. Vaalissa äänestetään henkilöä, mutta valinta tehdään vertailuluvun perusteella. Kunkin listan eniten ääniä saanut saa vertailuluvukseen koko oman listansa yhteenlasketun äänimäärän, toiseksi eniten ääniä saanut puolet, kolmanneksi tullut kolmasosan jne. Puolueet valitsevat muut luottamushenkilöt usein yhtenä perusteena heidän vaaleissa saamansa äänimäärä. Äänestämällä ehdokasta, joka on listalla, jossa on fasisteja, natseja tai rasisteja, tuet fasistin, natsin tai rasistin pääsyä kuntasi kunnanvaltuustoon. Älä äänestä fasistia, natsia tai rasistia! Älä äänestä ketään, joka on fasistin, natsin tai rasistin kanssa samalla listalla!

2012/09/21

Kim Sorvari, Vaasa, PS

Perussuomalaisten vaasalainen kunnallisvaaliehdokas Kim Sorvari kirjoittaa Pohjalaisen verkkosivujen mielipidepalstalla 13.9.2012 mm. seuraavasti:

Maahanmuuttajat sekoitetaan virheellisesti pakolaisiin. Pakolaiset eivät yleensä halua tehdä töitä, oppia kieltä tai oikeastaan yhtään mitään. Toki joukossa on poikkeuksiakin. […] Olen maahanmuuttaja- ja pakolaisvastainen, jos se lisää rikollisuutta ja työttömiä. […] On selvää, etteivät kaikki sopeudu Suomeen. Silloin heidät voitaisiin nopeasti ohjata muualle.

Kannattaa lukea myös ainakin toistaiseksi ainoa tähän mielipidekirjoitukseen lisätty kommentti:

En oikeastaan yhtään ihmettele, ettei kukaan ole kommentoinut tätä artikkelia. Sen verran kuitenkin yllätyin kirjoituksesta, että se jäi kaihertamaan mieltä. Eihän kukaan ihminen enää nykyään voi olla noin vähäisellä tietämyksellä varustettu? Onko ehkä kuitenkin kyse jostain muusta esim. oman avuttomuudentunteen tai katkeruuden ilmaisusta; jonkinasteisesta avunhuudosta? (Marianne Waltermann — lue lisää...)

Ks. m. Vaasa Forum.