Suomessa on käytössä suhteellinen vaalitapa. Vaalissa äänestetään henkilöä, mutta valinta tehdään vertailuluvun perusteella. Kunkin listan eniten ääniä saanut saa vertailuluvukseen koko oman listansa yhteenlasketun äänimäärän, toiseksi eniten ääniä saanut puolet, kolmanneksi tullut kolmasosan jne. Puolueet valitsevat muut luottamushenkilöt usein yhtenä perusteena heidän vaaleissa saamansa äänimäärä. Äänestämällä ehdokasta, joka on listalla, jossa on fasisteja, natseja tai rasisteja, tuet fasistin, natsin tai rasistin pääsyä kuntasi kunnanvaltuustoon. Älä äänestä fasistia, natsia tai rasistia! Älä äänestä ketään, joka on fasistin, natsin tai rasistin kanssa samalla listalla!

2012/10/20

Hannu Rainesto, Eura, PS

Perussuomalaisten listalta Eurasta näkyy löytyvän myös äärivasemmistoa. Alla näytteitä pelkästään lokakuulta 2012, kaikki poimittu Raineston julkisien Facebook-päivitysten ja -kommenttien joukosta sekä Punakaarti-blogista.

Vanhempia otteita Punakaarti-blogista, vain muutama esimerkki:

  • "Eduskunta, hallitus, virkamieskunta ja tietysti kapitalistien joukko ovat näitä kurjia pyrkyreitä harteillemme. Ravistakaamme heidät alas ja polkekaamme käärme kuten jeesus teki temppeliin pesiytyneille koronkiskojille, lakimiehille ja muille roistoille." ("Ns. Paskahallinnon olisi jo aika kuolla" (9.9.2011)
  • "Vallanpitäjien kyky olla itseäänkorjaava ei kuitenkaan ole osoittautunut koskaan minkään arvoiseksi. Siksi vallankumous saa aina aseellisia muotoja." ("Vallankumouksesta", 28.8.2011)
  • "Punakaartilaista keskustelua Facebookissa" (linkki Facebook-ryhmään Suomen Punainen Kaarti 29.6.2011)
  • "Oikea menetelmä olisi nyt kaataa kapitalismi ja tehdä se ennen sitä vallankumousta, kun kapitalistit ja porvarit kaivavat aseet kaapeistaan ja alkavat surmaamaan meitä, edistystä mukanaan kantavia työläisiä." (15.6.2011)
  • "Perseestä olette porvarit ja syvältä, teistä pitää päästä eroon ja mieluummin hautausmaan hiljaisuuteen ristejänne katseleen!" (12.6.2011)

Lopuksi vielä tämän ehkä yllättävän persuehdokkaan perustelu strategiselle puoluevalinnalleen: