Suomessa on käytössä suhteellinen vaalitapa. Vaalissa äänestetään henkilöä, mutta valinta tehdään vertailuluvun perusteella. Kunkin listan eniten ääniä saanut saa vertailuluvukseen koko oman listansa yhteenlasketun äänimäärän, toiseksi eniten ääniä saanut puolet, kolmanneksi tullut kolmasosan jne. Puolueet valitsevat muut luottamushenkilöt usein yhtenä perusteena heidän vaaleissa saamansa äänimäärä. Äänestämällä ehdokasta, joka on listalla, jossa on fasisteja, natseja tai rasisteja, tuet fasistin, natsin tai rasistin pääsyä kuntasi kunnanvaltuustoon. Älä äänestä fasistia, natsia tai rasistia! Älä äänestä ketään, joka on fasistin, natsin tai rasistin kanssa samalla listalla!

2012/10/27

KD-ehdokkaat Maria Rajakari (Espoo), Päivi Räsänen (Riihimäki) ja Pirjo-Margit Jauhiainen (Salo)

Lisätty 27.10.2012. Rajakaria ja Jauhiaista koskevat osuudet on siirretty tähän koosteeseen ja Päivi Räsänen lisätty.


Maria Rajakari, Espoo, KD

Espoon kristillisdemokraattien kuntavaaliehdokas Maria Rajakari on ansainnut paikan tässä blogissa "sotahaaveidensa" vuoksi. Kaikesta selvitään uskon turvin ja ateismi johtaa turmioon.


Lainaus Kotimaa 24:n artikkelista:

Ajankohtaista eutanasia-aihetta käsittelevässä artikkelissa väitetään, että eutanasian sallineessa Hollannissa tehdään vuosittain tuhat eutanasiaa vasten potilaan tahtoa. Luvun ovat maininneet julkisuudessa myös ministeri Päivi Räsänen ja lääkäri Pekka Reinikainen, kun taas Hollannin virallisissa tilastoissa eettiselle lautakunnalle edenneitä tapauksia on esimerkiksi vuonna 2010 ollut yhdeksän.


Päivi Räsänen, Riihimäki, KD

Lainauksia lääkäri-kansanedustaja-sisäasiainministeri Päivi Räsäsen (Riihimäki) teksteistä:

  • … tieteellinen todistusaineisto osoittaa vastaansanomattomasti, että homoseksuaalisuus on psykoseksuaalisen kehityksen häiriö. Ne, jotka väittävät homouden olevan luonnollinen, ’terve’ seksuaalisuuden variaatio, mitätöivät perhetaustatutkimusten todistusarvon poliittisista syistä. Homoaktivistien painostuksen ansiosta poliittiset tavoitteet ovat syrjäyttäneet tieteelliset faktat. Seksuaalisen orientaation muutos on myös mahdollinen. Huomattava osa lesboista on elänyt aiemmin heteroseksuaalisissa suhteissa. Lesboaktivisti Paula Kuosmanen on todennut artikkelissaan ’Lesboäidit ja lapset=lesboperhe?’: ’Suomessa tyypillisin lesboperhemuoto on uusperhe, jossa lasten biologinen äiti on hankkinut lapsensa perinteisessä heteroliitossa ja vasta myöhemmin perustanut uusperheen toisen lesbon kanssa.’ Jos taipumus voi muuttua heteroseksuaalisuudesta homoseksuaalisuuteen, miksei se voisi muuttua toiseenkin suuntaan? Seksuaalisen identiteetin eheytyminen kohti normaalia heteroseksuaalista tunne-elämää on mahdollista, jos ihminen on itse motivoitunut ja halukas hoitoon.
  • Homoseksuaalisuuden harjoittaminen myös pysyvässä parisuhteessa on vahingollista oman itsensä, kumppanin ja ehkä myös muiden läheisten ihmisten kannalta.
  • … mitä varhaisemmassa vaiheessa nuorella on homoseksuaalisia kokemuksia, sitä vaikeampaa on tutkimusten mukaan tästä taipumuksesta myöhemmin päästä eroon.

Otteet on lainattu äärivanhoillisen Luther-säätiön ja amerikkalaisen Lutheran Heritage Foundation -säätiön julkaisemasta pamflettimaisesta opetusvihkosta Mieheksi ja naiseksi Hän heidät loi – Homosuhteet haastavat kristillisen ihmiskäsityksen (2004). Räsänen nousi puolueensa johtoon pamfletin julkaisuvuonna 2004.

Kyseinen julkaisu on luettavissa kokonaisuudessaan PDF-tiedostona Luther-säätiön verkkosivuilla.

"Luther-säätiö on naispappeja ja homopareja vastustava, Raamattua kirjaimellisesti lukeva liike, joka toimii kirkon sisällä. Se on kuitenkin ollut jatkuvissa kahnauksissa emokirkon kanssa." (Ilta-Sanomat 19.10.2010, linkki alla.)

Lainaus Ylioppilaslehden artikkelista "Konservatiivien kuningatar" (29.10.2010, linkki alla):

Maahanmuutossa kristillisdemokraatit sanoo olevansa humaanilla linjalla. Humaani linja tarkoittaa esimerkiksi sitä, että pakolaisiksi tulisi ottaa ensisijaisesti kristittyjä.
”Suomi ei voi ottaa kaikkia maailman pakolaisia. Sopeutumisen kannalta olisi järkevää valikoida sellaisia ryhmiä, jotka kulttuurisesti ja uskonnollisesti sopeutuvat tänne, eli asettaa etusijalle esimerkiksi vainotut kristityt. Vaikka heidät siirrettäisiin eri puolille Suomea, kuten Etelä-Pohjanmaalle tai Etelä-Karjalaan, he integroituvat nopeasti, kun he löytävät seurakuntayhteisön. Siellä heidät otetaan hyvin vastaan vainottuina kristittyinä”, Räsänen perustelee.
Muslimien kohdalla on hänen mukaansa suurempi riski eristäytymiseen.
”Se yhdessä syrjimisen kanssa voi johtaa radikalisoitumiseen. Suomi ei ole mikään muusta maailmasta eristetty saareke.”
Suomi ottaa nykyisin kiintiöpakolaisia YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n esityksestä. Valinnassa painotetaan suojan tarvetta.

Päivi Räsäsestä kirjoitettua:


Pirjo-Margit Jauhiainen, Salo, KD

Pirjo-Margit Jauhiainen on puolestaan salolainen kristillisdemokraattien ehdokas.