Suomessa on käytössä suhteellinen vaalitapa. Vaalissa äänestetään henkilöä, mutta valinta tehdään vertailuluvun perusteella. Kunkin listan eniten ääniä saanut saa vertailuluvukseen koko oman listansa yhteenlasketun äänimäärän, toiseksi eniten ääniä saanut puolet, kolmanneksi tullut kolmasosan jne. Puolueet valitsevat muut luottamushenkilöt usein yhtenä perusteena heidän vaaleissa saamansa äänimäärä. Äänestämällä ehdokasta, joka on listalla, jossa on fasisteja, natseja tai rasisteja, tuet fasistin, natsin tai rasistin pääsyä kuntasi kunnanvaltuustoon. Älä äänestä fasistia, natsia tai rasistia! Älä äänestä ketään, joka on fasistin, natsin tai rasistin kanssa samalla listalla!

2012/10/18

Väärennösväite

Kunnollisvaalit julkaisi 17.10.2012 blogauksen kaarinalaisesta Perussuomalaisten kunnallisvaaliehdokkaasta Atte Pullista. Nyt Atte Pulli väittää sekä Facebook-profiilisivullaan että Kunnollisvaalien Facebook-sivulla että blogaus on väärennös. Atte Pulli lähetti myös sähköpostia Kunnollisvaali-blogiin jossa vaati blogauksen poistamista välittömästi.

Vastasin hänelle näin:"Hei Atte!


Ne eivät ole väärennöksiä kuten hyvin tiedät. Facebookpostauksien poisto jälkikäteen on turhaa, jos siis koitat peitellä jälkiäs
i. Kuvakaappauksista näkee onko niitä muokattu vai ovatko ne alkuperäiset. Siksi kuvakaappauksia voi käyttää muun muassa todistusaineistona rikosilmoituksissa, poliisilla on keinonsa saada selville kuvakaappauksien aitous. Tämä tulee myös lisätietona blogiin jossain vaiheessa.

Mukavaa loppuviikkoa Atte.

Kunnollisvaalit ."