Suomessa on käytössä suhteellinen vaalitapa. Vaalissa äänestetään henkilöä, mutta valinta tehdään vertailuluvun perusteella. Kunkin listan eniten ääniä saanut saa vertailuluvukseen koko oman listansa yhteenlasketun äänimäärän, toiseksi eniten ääniä saanut puolet, kolmanneksi tullut kolmasosan jne. Puolueet valitsevat muut luottamushenkilöt usein yhtenä perusteena heidän vaaleissa saamansa äänimäärä. Äänestämällä ehdokasta, joka on listalla, jossa on fasisteja, natseja tai rasisteja, tuet fasistin, natsin tai rasistin pääsyä kuntasi kunnanvaltuustoon. Älä äänestä fasistia, natsia tai rasistia! Älä äänestä ketään, joka on fasistin, natsin tai rasistin kanssa samalla listalla!

2012/10/06

Mika Kujanpää, Hanko, PS

Hankolainen Mika Kujanpää (PS) nousi uutisotsikoihin kirjoitettuaan blogissaan kouluampumisista joita ihmiset hänen mukaansa käyttävät "keppihevosena" oman pahan olonsa purkamiseen. Esimerkkinä nettikeskustelijoista jotka "haluavat tuoda esille omaa itseään ja omaa ahdistustaan" Kujanpää esittelee kuvitteellisen Pirkon, joka on "oman napansa ympärillä kadottanut luontaisen empatia kykynsä, ja sitämyöden kyvyn tunteiden ilmaisuun". Kirjoittaessaan empatiakyvyn puutteesta Kujanpää tulee osoittaneeksi huomattavaa empatiakyvyn puutetta.

Kujanpään ulostulo itsenäisyyspäivänä 2011, otsikolla Itsenäisyyttä ration malliin:

Mielestäni Suomen Itsenäisyys liittyy Sotaan tavalla tai toisella, enemmän kun sukupuolikieroutuneiden afrikkalaistaustaisten oikeus tanssia ITSENÄISYYSPÄIVÄN LINNANJUHLISSA

Hupsista, tulipa se vertaus sieltä, mut OIKEESTI?

Kuvastaako Suomen itsenäisyyttä ja sen arvostusta enemmän kuva jostain vitun suolta, jossa “Pystykorva” lyöty turpeeseen pystyyn ja kypärä killumaan, vai sukupuolikieroutuneiden kiihkeät tanssikuvat Tasavallan Presidentin Itsenäisyyspäivän vastaanotolta?

Lisättäköön vielä muistutukseksi, että sukupuolikieroutuneet ja afrikkalaiset puolestani tanssikoon, miten ja missä lystäävät, mutta eivät mielestäni sovi Suomen itsenäisyyden ikoneiksi!

(Itsenäisyyttä ration malliin, 6.12.2011)

Noin viikkoa aiemmin Kujanpään aiheena oli "Vihapuhe vihastuttaa":

Jussi Halla-Ahon opus "kirjoituksia uppoavasta lännestä" ei avannut omia silmiäni, mutta kuitenkin laajensi näkemyksiäni suuntaan, ja tälläkertaa suunta oli Länsi-Eurooppa, ja heidän sudenkuoppansa epäonnistuneessa maahanmuutto politiikassaan, mutta nämähän ovat julkisia salaisuuksia, joista ei ole hyvaksyttävää julkisesti keskustella, koska sehän voi pikkaisen viattoman Mohamedin leimata, vaikka miksikin, omassa "lakritsi miehen leikkipuistossaan". (Vihapuhe vihastuttaa, 28.11.2011)