Suomessa on käytössä suhteellinen vaalitapa. Vaalissa äänestetään henkilöä, mutta valinta tehdään vertailuluvun perusteella. Kunkin listan eniten ääniä saanut saa vertailuluvukseen koko oman listansa yhteenlasketun äänimäärän, toiseksi eniten ääniä saanut puolet, kolmanneksi tullut kolmasosan jne. Puolueet valitsevat muut luottamushenkilöt usein yhtenä perusteena heidän vaaleissa saamansa äänimäärä. Äänestämällä ehdokasta, joka on listalla, jossa on fasisteja, natseja tai rasisteja, tuet fasistin, natsin tai rasistin pääsyä kuntasi kunnanvaltuustoon. Älä äänestä fasistia, natsia tai rasistia! Älä äänestä ketään, joka on fasistin, natsin tai rasistin kanssa samalla listalla!

2012/10/11

Tomi Lääti, Kotka, PS

"Tomi lääti kunnallis valtuustoon"?!

Päivitys 11.10.2012

Lääti kommentoi erään kokoomuslaisen ehdokkaan julkisessa Facebook-profiilissa 10.10.2012:

Olisiko tässä nyt löytynyt se Timo Soinin tiukan seulansa avulla etsimä "profeetallinen" johtaja?

Päivitys 13.10.2012

Ei taida "persu tomppa" sittenkään olla se kaivattu profeetallinen johtaja. Hitr… Hitlerkin oli sentään koprof… korpraali. Läätillä on sen sijaan vain Facebook-ryhmä nimeltä tomi lääti korpraaliksi:

Läätin Kunnollisvaalit-blogissa uudelleenjulkaistut Facebook-päivitykset eivät ilmeisesti olleet puolueväen mieleen. Tässä hän pyytelee anteeksi kotkalaiselta puoluetoveriltaan Juho Eerolalta: