Suomessa on käytössä suhteellinen vaalitapa. Vaalissa äänestetään henkilöä, mutta valinta tehdään vertailuluvun perusteella. Kunkin listan eniten ääniä saanut saa vertailuluvukseen koko oman listansa yhteenlasketun äänimäärän, toiseksi eniten ääniä saanut puolet, kolmanneksi tullut kolmasosan jne. Puolueet valitsevat muut luottamushenkilöt usein yhtenä perusteena heidän vaaleissa saamansa äänimäärä. Äänestämällä ehdokasta, joka on listalla, jossa on fasisteja, natseja tai rasisteja, tuet fasistin, natsin tai rasistin pääsyä kuntasi kunnanvaltuustoon. Älä äänestä fasistia, natsia tai rasistia! Älä äänestä ketään, joka on fasistin, natsin tai rasistin kanssa samalla listalla!

2012/10/14

Jouni Viitanen, Tampere, sit.

Kunnallisvaaleissa Tampereen sitoutumattomien yhteislistalta löytyvä ex-perussuomalainen Jouni Viitanen lähetti Kunnollisvaaleille sähköpostia 9. lokakuuta ja ehdotti itseään blogiin. Kysymykseen, saako hänen viestiään lainata sellaisenaan, hän totesi että mieluummin ei. Niinpä sähköpostiviestiä ei lainata tässä sellaisenaan vaan ainoastaan referoidaan epäsuorasti.

Viitanen totesi, etteivät hänen juttunsa (?) mitenkään erityisen rasistisia ole (muotoilusta ei tosin käynyt selkeästi ilmi, tarkoittiko hän omia lausuntojaan vai blogissa esiteltyjä ehdokkaita), mutta pitäähän köyhän yrittää, siis yrittää saada julkisuutta kuntavaaliehdokkaana. Tämän vuoksi hän lähetti tuon meilin ja seuraavat linkit:

Viitanen katsoi tarpeelliseksi myös painottaa, ETTEI ole perussuomalaisten ehdokas, vaan sitoutumaton. Ilmeisesti "Soinin seula" toimi Tampereella, puolueen jäsenen saatua riittävästi julkisuutta möläytykselleen? Ilmeisesti Viitanen on itse sitä mieltä, että kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta, koska halusi päästä Kunnollisvaalit-blogiin?

Lainaus Veikko Sorvaniemen Puheenvuoro-blogista (linkki yllä):

Viitanen kirjoitti paikallisen demarivaltuutetun Facebook-seinälle seuraavaa: "tämmöset kirjoitukset ovat kukkahattutätien ja setien mieleen. Kaikki punavihreät pitäisi lahdata 1918 malliin!!"

Viitanen itse kommentoi kohua, jossa ehdottaa ihmisten teloittamista seuraavasti:

"En näe siinä mitään sellaista, miksi minun pitäisi katua. Ilmeisesti olen niin tyhmä, etten ymmärrä. Ihmiset heittävät netissä kaikenlaista juttua, mitä eivät tarkoita"

(Veikko Sorvaniemi, US Puheenvuoro 15.11.2011: Perussuomalainen suomiviha.)

Kuvakaappaus Aamulehden jutusta, klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana:

Alla vielä valikoima kuvakaappauksia Viitasen Facebook-riehunnasta, pahimmat törkeydet hieman alempana: