Suomessa on käytössä suhteellinen vaalitapa. Vaalissa äänestetään henkilöä, mutta valinta tehdään vertailuluvun perusteella. Kunkin listan eniten ääniä saanut saa vertailuluvukseen koko oman listansa yhteenlasketun äänimäärän, toiseksi eniten ääniä saanut puolet, kolmanneksi tullut kolmasosan jne. Puolueet valitsevat muut luottamushenkilöt usein yhtenä perusteena heidän vaaleissa saamansa äänimäärä. Äänestämällä ehdokasta, joka on listalla, jossa on fasisteja, natseja tai rasisteja, tuet fasistin, natsin tai rasistin pääsyä kuntasi kunnanvaltuustoon. Älä äänestä fasistia, natsia tai rasistia! Älä äänestä ketään, joka on fasistin, natsin tai rasistin kanssa samalla listalla!

2012/10/23

Kunnallisvaaliehdokas Atte Pulli (PS) erosi puolueesta


Kunnollisvaalit julkaisi 17.10.2012 blogauksen kaarinalaisesta Perussuomalaisten kunnallisvaaliehdokkaasta Atte Pullista. Blogauksessa näytettiin, miten Atte Pulli sanoo muun muassa muslimien aivojen olevan pienemmät kuin muiden.

Pian tämän jälkeen Atte Pulli väitti että blogaus on väärennös ja että häntä mustamaalataan. Hän sanoi: "Kiistän jyrkästi kirjoittaneeni moista sontaa". Kunnollisvaalit teki siitäkin blogauksen. Myös Turun Sanomat teki jutun aiheesta otsikolla Kaarinalainen ehdokas syyttää nettisivustoa mustamaalauksesta.

Tänään Perussuomalaisten kunnallisvaaliehdokas Atte Pulli teki äkkikäännöksen: hän tunnusti Kunnollisvaalien-Facebooksivulle kirjoittaneensa kaiken blogauksessa olevan. Hän myös ilmoitti eroavansa Perussuomalaisista omasta aloitteestaan.