Suomessa on käytössä suhteellinen vaalitapa. Vaalissa äänestetään henkilöä, mutta valinta tehdään vertailuluvun perusteella. Kunkin listan eniten ääniä saanut saa vertailuluvukseen koko oman listansa yhteenlasketun äänimäärän, toiseksi eniten ääniä saanut puolet, kolmanneksi tullut kolmasosan jne. Puolueet valitsevat muut luottamushenkilöt usein yhtenä perusteena heidän vaaleissa saamansa äänimäärä. Äänestämällä ehdokasta, joka on listalla, jossa on fasisteja, natseja tai rasisteja, tuet fasistin, natsin tai rasistin pääsyä kuntasi kunnanvaltuustoon. Älä äänestä fasistia, natsia tai rasistia! Älä äänestä ketään, joka on fasistin, natsin tai rasistin kanssa samalla listalla!

2012/10/06

Sinivalkoiset — Oulun parhaaksi

Sinivalkoiset — Oulun parhaaksi -listalla on kaksi ehdokasta, Anu Hägg ja Kai Michael Aalto, jota on pidetty "Pekka Siitoinin perintöprinssinä". Facebook-sivunsa "Tietoja"-osassa Aalto kertoo: "En ole natsi, en ole rasisti, en edes äärioikeistolainenkaan." Ja seinällään soittelee Dj. Himmlerin videoita:

Aallon sydänkäpystä Anu Häggiä on joku ilmeisesti nimitellyt, mutta "ei se haittaa":

Mm. seuraavat päivitykset katosivat salaperäisesti lauantai-iltana 6.10.2012 n. klo 21–22 välillä Kuntavaaliehdokas Anu Häggin julkisten Facebook-päivitysten joukosta:

KUINKA MONTA KUNTOUTUS YKSIKKÖÄ OULUSSA TOIMII MAAHAN MUUTTAJIA VARTEN? TERVEISIÄ ENTISEEN TYÖPAIKKAANI!!! KUINKA MONTA YKSITYISEN TERVEYSPALVELUN IHMISTÄ TEKEE TÖITÄ HUOSTAAN OTETUN AIKUISUUDEN KYNNYKSELLÄ OLEVAN NUOREN ELÄMÄN ETEEN VOIN SANOA ETTÄ KARUA KUULTAVAA RÄTTIPÄÄT VETÄÄ 100-0!!!! HOMMA MENEE NIIN ETTÄ ME OLEMME TÖISSÄ MAMUILLA JA NUOLEMME NIIDEN P...LLYÄ!!!! MUISTAKAA NYT VAALINUMERO 617...KOKEMUKSEN ÄÄNELLÄ HALUAN OULUN PUHTAAKSI NÄISTÄ RAISKAREISTA VARKAISTA SOSIAALIETUJEN VÄÄRINKÄYTTÄJISTÄ OULUN MEIDÄN KAUPUNKI !!!!
JA TOSIAANKIN SE ETTÄ LAITETTAISIIN KAIN KANSSA RILLIT PÄÄHÄN JA RAKASTETTAIS JA NUOLESKELTAIS EIVASTAA MEIDÄN SINIVALKOISTEN KÄSITYSTÄ KEHITYKSESTÄ ME OLEMME AJANTASALA KONKREETISESTI JA MUUTAKIN KUIN TYHMÄN NÄKOISIÄ NAAMOJA VAILLA MIELIPITEITÄ!!!! EDISTYSTÄ!!!!

Sinivalkoiset-listan vaaliohjelmasta poimittua:

3. Oulussa tulee uskaltaa ottaa reilusti kunnallispoliittisena tavoitteena syntyperäisten suomalaisten suosiminen Oulun kaupungin työpaikkoja, asuntoja, sekä sosiaali- ja terveyspalveluita jaettaessa. Tämä ei ole rasismia, vaan oman kansamme suojaamista ja turvaamista Ouluunkin kohdistuvan tukahduttavan muukailaistulvan paineessa.

[…]

5. Suomalaislasten päivähoidon laadusta ja turvallisuudesta on pystyttävä huolehtimaan. Monikulttuuriseen päivähoitoon suunnatut varat on suunnattava suomalaislasten päivähoidon kehittämiseen, (mm. ryhmäkokoja pienennettävä).

[…]

7. Kohtuuhintaista kunnallista vuokra-asuntotuotantoa ja tarjontaa on lisättävä. Pitkäaikaisasunnottomuus (joka on Oulussakin suuri ongelma!) on poistettava heti riittävän tehokkailla keinoilla valtiovallan taholta! Asukkaita valittaessa kunnallisiin vuokra-asuntoihin on ehdottomasti syntyperäiset suomalaiset asetettava etusijalle ulkomaalaisiin sosiaalisaalistajiin nähden.

[…]

14. Vammaispalveluiden laatua on parannettava inhimilliset näkökohdat huomioonottaen. Taloudellisuus, rationalisointi ja tehokkuus ovat toisarvoisia näkökohtia. Jokainen ihminen ja elämä on arvokas!

[…]

21. Sinivalkoiset ovat valmiit poliittiseen yhteistyöhön kaupunginvaltuustossa "väristä" riippumatta kaikkien yhteistyökykyisten tahojen kanssa.

[…]

27. Kuten kaikki omilla aivoillamme ajattelevat kansalaiset tiedämme, jatkaa islamisaatio lieveilmiöineen, mm. vaatimuksineen sharia-lain käyttöönotosta (kivitystuomiot, halal-teurastus) valtamedian vääristelystä huolimatta etenemistä Suomessakin. Tähän vakavaan ilmiöön, joka lopulta voi johtaa länsimaisen demokratiamme murskaamisyrityksiin, on uskallettava puuttua voimakkaasti myös kuntatasolla Oulussa!

(Sinivalkoiset - Oulun parhaaksi -yhteislista (official fb-page). Lihavointi lisätty.)

Kuvassa Kai M. Aalto Alibin kannessa. "Nuoruudessaan Aalto tuli tunnetuksi epäonnistuneesta lentokonekaappauksesta, joka oli alunperin tarkoitus suorittaa lähinnä Aallon kehittelemien 'hypnoottis-magneettisten' menetelmien avulla. Myöhemmin Aallon esiintyessä Mediakomppania-nimisessä televisio-ohjelmassa, juontaja Taina West huomautti katsojille, että kyseessä on oikea ihminen eikä mikään sketsihahmo." Lähde: http://www.hear.fi/pedia/Kai_M._Aalto.

Kai se on sitten uskottava.

Päivitys 17.10.2012

Kai Michael Aalto julkaisi US Puheenvuorossa 17.10.2012 vaalikirjoituksen "Minun ja Perussuomalaisten merkittäviä eroja!". Aalto toteaa:

"En kuitenkaan ole natsi, rasisti enkä edes äärioikeistolainenkaan ja tämänkin asian olen kyllä selkeästi tuonut ilmi toiminnassani ja mm. näissä blogikirjoituksissani. Ja tikulla silmään sitä, joka menneitä, nuoruuden hairahduksia kaivelee!"

Tuo katkelma kannattaa lukea välittömässä kontekstissaan.

Alla vielä muutama tuore julkaisu Häggin Facebook-seinältä.