Suomessa on käytössä suhteellinen vaalitapa. Vaalissa äänestetään henkilöä, mutta valinta tehdään vertailuluvun perusteella. Kunkin listan eniten ääniä saanut saa vertailuluvukseen koko oman listansa yhteenlasketun äänimäärän, toiseksi eniten ääniä saanut puolet, kolmanneksi tullut kolmasosan jne. Puolueet valitsevat muut luottamushenkilöt usein yhtenä perusteena heidän vaaleissa saamansa äänimäärä. Äänestämällä ehdokasta, joka on listalla, jossa on fasisteja, natseja tai rasisteja, tuet fasistin, natsin tai rasistin pääsyä kuntasi kunnanvaltuustoon. Älä äänestä fasistia, natsia tai rasistia! Älä äänestä ketään, joka on fasistin, natsin tai rasistin kanssa samalla listalla!

2012/10/13

Harri Wiherkoski, Tampere, PS

Päivitetty 13.10.2012 illalla

"Tampere Areenan isä, visionääri" ja toimitusjohtaja Harri Wiherkoski nousi viimeksi otsikoihin 12. 10.2012 pahastuttuaan siitä, että PMMP esitti hänen kiellostaan toiveestaan huolimatta Areenalla laulun "Jeesus ei tule, oletko valmis" ja päätettyään, ettei konsertin järjestäjä ole enää tervetullut järjestämään tapahtumia Areenassa.

Aamulehti kirjoittaa:

Hittiyhtye PMMP huipensi Suomen suurimman opiskelijatapahtuman Appron perjantain vastaisena yönä Tampereen Areenassa.

PMMP:n laulajat kertoivat yleisölle, että heitä oli kielletty esittämästä Jeesus ei tule oletko valmis -kappaletta. Yhtye kuitenkin esitti kappaleen. Aamulehden lukijan mukaan solistit olivat sanoneet, ettei pyyntö ole aiheellinen ja se on vastoin sananvapauskäsitystä.

Tampere Areenan toimitusjohtaja Harri Wiherkoski on asiasta toista mieltä. Hänen mukaansa kappaleen esittäminen on rankkaa nuorten ihmisten harhaanjohtamista.

– Sain pari viikkoa sitten sähköpostiini viestin, jossa esiteltiin tämän kyseisen kappaleen lyriikat. Käännyin oitis tapahtuman järjestäjän puoleen ja pyysin olemaan yhteydessä kyseiseen bändiin. Kerroin, että talossa on kristilliset arvot ja toivoin, että he eivät kappaletta esittäisi.

Wiherkoski on raivostunut siitä, ettei pyyntöön vastattu. Wiherkosken mukaan jo kappaleen otsikko kertoo, että sanoma on väärä.

– Täytyy olla sokea idiootti, jos ei näe, että tämä homma on loppumassa. Se, mitä Raamatussa kerrotaan lopun ajoista, se tapahtuu valtavana vyörynä silmiemme edessä.

Vaikka Wiherkoski on näreissään, kun PMMP esitti kappaleen pyynnöstä huolimatta, yhtye on jatkossakin tervetullut esiintymään Tampere Areenaan. Tosin, pienellä varauksella.

– Jos he ovat vielä tulossa esiintymään Areenaan, silloin se on sitten lasten kasvatusta. Kun on ensin sanottu nätisti eikä se toimi, seuraavalla kerralla käsketään tiukasti.

Onko teillä tiedossa, minkälainen teema Hämeenkadun Approssa on?

– On kyllä. Se oli varmaan myös viimeinen Appro-tapahtuma Areenassa. Meillä on täällä anniskelua ja se kuuluu ravintolatoimintaan, mutta siihen vedän rajani, että Jumalaa ei kohdella epäkunnioittavasti.

– Appro on kyllä yksi iljettävimmistä tapahtumista, mitä Areenassa on koskaan ollut. Se ei ole kenellekään hyväksi, että viinaa kiskotaan urakalla.

("PMMP soitti kielletyn kappaleen Areenassa – toimitusjohtaja raivostui", AL 12.10.2012 15:59)

Millaisesta "jumalanpilkasta" olikaan kysymys? Fanin kuvaamassa videossa PMMP esittää kyseisen laulun Loimaan torilla 11.6.2012:

Vaalisivullaan, joka on otsikoitu "Harri Wiherkoski, Jumalan mies - 199, perussuomalaisehdokas vastaa kysymyksiin "Kuka olen?" ja "Miksi minä?" mm. seuraavasti:

"Kolmen lapsen isä. Tampere Areenan johtaja. Huutavan ääni ry nimisen hengellisen liikehdinnän johtaja, [...]. Totuuden etsijä ja puolustaja. Sitoutunut vain ja ainoastaan Jumalaan. / Uudesti synnyin 9 vuotta sitten. Täytyin Pyhällä Hengellä [...]. Elävään uskoon tulon seurauksena jouduin eroamaan kirkosta, koska se ei edusta enään Jumalaa ja edustaa kuollutta liberaalihumaania uskontoa, joka on muotomenoja ja rituaaleja ilman Pyhää Henkeä. Jumalaan rakastumiseni aiheutti myös avioeroni, koska jouduin valitsemaan Jumalan tai vaimon. / Jumalan järjestys ja lait on ikuisia ja niiden kumoaminen tai muokkaaminen aiheuttaa ongelmia. Katsokaa Halosen aikaa ja nähkää miten valtava moraalinen rappeutuminen hänen toimestaan syntyi. Norjan katastrofi oli seurausta Israelin kiroamisesta. Nuorukaisten hallitessa liberaalihumanismin keinoin on Suomelle aiheutettu historiansa hirvittävimmät velat ja vastuut, joille ei loppua näy. Israel vastainen toiminta hallituksessa tukahduttaa koko Suomen menestyksen." (Lue lisää…)

Sanat "Norjan katastrofi oli seurausta Israelin kiroamisesta" epäilemättä viittaavat Oslon ja Utøyan verilöylyyn.

Kannattaa lukea myös Uuden Suomen juttu "PMMP puolustaa kiellettyä kappaletta: 'Luepa ne lyriikat.'" (12.10.2012)

Ks. m. Wiherkosken järvenpääläinen puoluetoveri Risto Jääskeläinen, jonka mukaan "Paula Vesala rienasi kristittyjen Jumalaa" (US Puheenvuoro 12.10.2012).

Päivitys 13.10.2012, aamupv.

Aamulehti uutisoi: "PMMP:n keikkasettiä suitsinut toimitusjohtaja on huolissaan maahisista päiväkodeissa" (13.10.2012 klo 10:21).

Päivitys 13.10.2012, illalla

Wiherkoski toteaa Uudelle Suomelle: "Tiedän, että on ihmisiä, jotka toivovat ja ovat rukoilleet, että politiikassakin joku voisi toimia totuuden äänenä pimeälle maailmalle. Olen asettanut itseni tällaiseksi vaihtoehdoksi, mutta en ole erityisesti kampanjoinut, Wiherkoski sanoo." ("PMMP-kohu: Hallipomo on kuntavaaliehdokas", US 13.10.2012 12:24.)