Suomessa on käytössä suhteellinen vaalitapa. Vaalissa äänestetään henkilöä, mutta valinta tehdään vertailuluvun perusteella. Kunkin listan eniten ääniä saanut saa vertailuluvukseen koko oman listansa yhteenlasketun äänimäärän, toiseksi eniten ääniä saanut puolet, kolmanneksi tullut kolmasosan jne. Puolueet valitsevat muut luottamushenkilöt usein yhtenä perusteena heidän vaaleissa saamansa äänimäärä. Äänestämällä ehdokasta, joka on listalla, jossa on fasisteja, natseja tai rasisteja, tuet fasistin, natsin tai rasistin pääsyä kuntasi kunnanvaltuustoon. Älä äänestä fasistia, natsia tai rasistia! Älä äänestä ketään, joka on fasistin, natsin tai rasistin kanssa samalla listalla!

2012/10/06

Juho Eerola, Kotka, PS

Suomen Sisun jäsenyydestä taannoin luopunut kansanedustaja Juho Eerola muistetaan mm. siitä, että Jussi Halla-aho ehdotti häntä hallintovaliokunnan puheenjohtajaksi jouduttuaan itse eroamaan paikalta kesällä 2012, ja avustajastaan Ulla Pyysalosta joka haki kansallissosialistisen Suomen Vastarintaliikkeen jäseneksi, omien sanojensa mukaan ymmärtämättömyyttään. Iltalehti haastatteli Eerolaa Pyysalon tapauksen tiimoilta marraskuussa 2011:

Eerola tähdentää, että olisi enemmän huolissaan, jos Pyysalo olisi vasemmistoanarkisti.

Eli vasemmistoanarkismi on mielestänne huolestuttavampi suuntaus kuin Suomen vastarintaliike?

– En tunne tätä liikettä, mutta enemmän huolestuisin jos kuulisin, että hän olisi ollut mukana turkisterrorissa, sotkemassa turkiskauppojen ikkunoita.

Onko tällainen tausta sopiva avustajallenne?

– Kuten sanottu, hän on ollut keskustapuolueenkin jäsen.

(IL 1.11.2011)

Eerola tunnetaan myös räväköistä lausunnoistaan joita hän on jälkeenpäin selitellyt "provosoinniksi" ja "kieroutuneella huumorintajullaan":

Itseäni viehättää fasismi ja erityisesti Benito Mussolinin harjoittama talouspolitiikka. Yrittäjyyteen kannustettiin, mutta se oli tiukasti valtion kontrollissa. Elintärkeitä suuryrityksiä ei päästetty ulkomaalaisten sijoittajien omistukseen, vaan ne pidettiin tiukasti omissa käsissä. (Eerola Homma-forumilla / SK)

Suomen Kuvalehti teki Eerolasta kesällä 2012 laajan ja monipuolisen jutun, josta näytteeksi seuraavat otteet:

Juuri puhekulttuuri on ajanut perussuomalaiset ja ”eliitin” törmäyskurssille. Eerolan kokoomuslainen isä Seppo Eerolakaan ei toisinaan ymmärrä poikansa tyyliä.

"Yksi rankimmista Juhon kirjoituksista käsitteli Miinalaiva Pohjanmaata", isä muistelee. "Juho kirjoitti, että lähetetään sinne EU:n kauppa-aluksen turvaksi jääkäriryhmä, kaksi konekivääriä ja 'lupa tappaa'."

"Pulassa olevat vähäosaiset yrittävät ryöstää laivan, ja joku hyvinvointivaltiossa elävä ilmoittaa, että saa tappaa. Sanoin silloin, ettei sinun ihan tällaista tarvitsisi kirjoittaa, vaikka yritätkin tavoitella huomiota."

[…]

[Juho Eerola:] "Tätä varmaan moni pitää rasistisena mielipiteenä, mutta minä ajattelen niin, että oma kansa ensin. Ehkä olen tässä asiassa paha oikeistolainen, mutta katson olevani Suomen kansan edustaja.

(SK 17.7.2012)

Kuten SK:n jutustakin käy ilmi, Juho Eerola on työskennellyt Kotkan vastaanottokeskuksessa ja tulkkikeskuksessa 1999-2011, eikä hän tuona 12 vuoden aikana saanut vahvistusta ennakkokäsityksilleen, joiden mukaan ovat "hienompia ihmisiä yhteisöllisyyden kannalta nuo kehitysmaalaiset":

Eerolalle siis tuli yllätyksenä, ettei "kehitysmaalaisten" yhteisöllisyys ole sen kummempaa kuin suomalaistenkaan? Positiivinen yleistys vaihtui negatiiviseen yleistykseen?

Ks. m. Hannu Keräsen kirjoitus "Juho Eerolan valinta johtaa ojasta allikkoon" (US Puheenvuoro 14.6.2012), joka sisältää vaikuttavan määrän paljonpuhuvia otteita Eerolan kirjoituksista, mm. tämän esimerkin "etnisestä mutuprofiloinnista" kuten Keränen tätä osuvasti kutsuu: "Afrikan kansat ovat toisiaan kohtaan huomattavan rasistisia ja arabit kokevat itsensä muita paremmiksi. Venäläiset eivät tykkää kenestäkään, eikä kukaan tykkää venäläisistä."

Suomen Kuvalehden ja Keräsen teksteistä välittyvää ristiriitaista henkilökuvaa täydentää Kymen Sanomien artikkeli "Skitsofreeninen tilanne" (5.7.2009).

Heinäkuussa 2010 Eerola kunnostautui vitsailemalla ja puhumalla vähän vakavampaankin sävyyn Helsinki Pride-marssin tiimoilta mm. seuraavasti, rinnastaen tasavertaisuuden puolesta marssimisen pedofiliaan:

Suhtautumiseni homoihin on suunnilleen samaa luokkaa kuin Jehovan Todistajiin. Tehkööt mitä haluavat, mutta minun luukustani sitä vartiotornia on turha yrittää sisälle tyrkätä.

[…]

Pridekulkuetta vastaan suunnattu kaasuisku sai sateenkaariväen kyynelehtimään. Minua järkytti enemmän se, että iskun uhreiksi oli joutunut myös alle kolmevuotiaita lapsia. Siis järkytti se, että joku vie noin pieniä lapsia tuollaiseen tilaisuuteen. Aivan sama olivatko itse kulkueessa, vai katsomossa. Seksiasiat on aikuisten juttu ja pedofilia on rikos. Lapsensa tuollaiseen tilaisuuteen vievät eivät ansaitsisi adoptio-oikeutta. Biologisen lapsen voi valitettavasti yhä vieläkin hankkia näköjään kuka tahansa.

("Homojen hommista", 5.7.2010)

Keväällä 2012 Eerola keskusteli erään "Marin" kanssa mm. FDL:stä, seuraavasti:

Alla vielä muutama esimerkki Eerolan käymistä Facebook-keskusteluista. Klikkaa kuvia nähdäksesi ne täysikokoisina.