Suomessa on käytössä suhteellinen vaalitapa. Vaalissa äänestetään henkilöä, mutta valinta tehdään vertailuluvun perusteella. Kunkin listan eniten ääniä saanut saa vertailuluvukseen koko oman listansa yhteenlasketun äänimäärän, toiseksi eniten ääniä saanut puolet, kolmanneksi tullut kolmasosan jne. Puolueet valitsevat muut luottamushenkilöt usein yhtenä perusteena heidän vaaleissa saamansa äänimäärä. Äänestämällä ehdokasta, joka on listalla, jossa on fasisteja, natseja tai rasisteja, tuet fasistin, natsin tai rasistin pääsyä kuntasi kunnanvaltuustoon. Älä äänestä fasistia, natsia tai rasistia! Älä äänestä ketään, joka on fasistin, natsin tai rasistin kanssa samalla listalla!

2012/10/15

Kari Ansamaa, Akaa, Kok.

Kari Ansamaa on Kokoomuksen ehdokas Akaalla. Hänen Facebook-tykkäystensä joukkoon mahtuu ns. isänmaalliselle oikeistolle tavanomaisten kohteiden Häyhän ja Törnin lisäksi myös mm. Suomen Sisu ja Finnish Defence League (FDL). Ollakseen kokoomuslainen Ansamaa näkyy tuntevan kovasti vetoa myös Perussuomalaisiin.

Myös tamperelaisen kuntavaaliehdokkaan Seppo Lehdon vaaliteemat näyttävät Ansamaata miellyttävän.

Kaiken kaikkiaan näyttää siltä, että Ansamaan viimeaikaiset julkiset Facebook-päivitykset ovat keskittyneet maahanmuuttoon ja islamiin liittyviin uhkiin ja ongelmiin. Monet päivityksistä ja kommenteista menevät vihjailusta ja syrjivästä leimaamisesta suoran rasismin puolelle. Alla muutamia esimerkkejä tältä kuntavaalisyksyltä.

Jaettu blogiteksti: "Rahmispossu: Tämä tuntuu vankilalta". Ansamaa näköjään uskoo mm. että Punainen Risti "kuppaa kansakuntia".

Akamaa jakaa profiilissaan linkin Kaljupäisiä uutishavaintoja -blogissa olevaan härskisti leimaavaan ja helsinkiläispoliitikkoa panettelevaan tekstiin.

Ansamaa kantaa huolta sekä naisten että eläinten kohtelusta. Ainakin jos kohtelijana on muslimi. Mahtaakohan Ansamaa tietää, että esimerkiksi Suomessa halal-teurastuksen saa tehdä vain tainnutetulle eläimelle?

Romanikerjäläiset ovat ilmeisesti ongelma "myös" Akaalla? Oli miten oli, Ansamaa toivoo kerjäläisille ankaraa talvea. Myöskään paperittomat eivät saa häneltä sympatiaa. Tämä kokoomuslaisehdokas tahtoo Suomen irti Schengenin sopimuksesta. Ja vähemmistövaltuutetun virka on hänen mukaansa niin ikään aivan turha.

Kuten "tykkäämänsä" FDL, Ansamaakaan ei paljon perusta Kalevi Sorsa -säätiön julkaisuista. Hänen mukaansa on "lannoittamista" väittää, ettei islamisaatio ole totta.

Toisin kuin KS-säätiötä, Ansamaata "islamisaatio" huolestuttaa sekä paikallisella että globaalilla tasolla; niinpä hän näyttää kannattavan sekä FDL-liikettä että sen sisarjärjestöä Buddhist Defense League. Viittaako Ansamaa "orjuudella" tässä "vastajhadistien", myös Breivikin viljelemään käsitteeseen dhimmitude, jota on pidetty islamofobisena myyttinä?

Mitä tulee globaaliin vastuuseen, Ansamaa näkyy kuitenkin olevan Halla-ahon linjoilla. Akaalaista kokoomusehdokasta näkyy tässäkin kiinnostavan myös Helsingin perussuomalainen kunnallispolitiikka, olkoonkin että pääkaupunki on jo menetetty "viidennelle kolonnalle".

Ansamaan "huumori" on sekin varsin islam- ja muukalaispainotteista.

Oikeistopopulistiseen tapaan myös vapaa aseenkanto-oikeus Yhdysvaltain malliin kiinnostaa Ansamaata.

Huomattava osa Ansamaan viimeaikaisista julkisista päivityksistä on peittelemättömän rasistisia tai rasismia puolustelevia.

Ansamaa osaa myös "positiivisen" rasismin. Hänen mukaansa vietnamilaiset ovat nimittäin "yleensä rehellisiä".

Näiden tuoreiden lisäksi vielä pari poimintaa vanhempien Facebook-julkaisujen joukosta. Itsenäisyyspäivän tervehdyksessä nähdään suomalaisen Waffen-SS-vapaaehtoispataljoonan lippu.